luni, mai 25

Tu eşti gri?


Acesta este Gri şi a lui prietenă, partener de joacă şi protectoare, Dante. S-au cunoscut printr-o întâmplare ce se putea transforma într-o experienţă nefericită pentru Gri; când, în timp ce se zbenguia prin iarbă alături de mama, care demult nu-l mai accepta şi hrănea, Gri a fost luat din singurul loc de joacă - pe care îl cunoştea de aproape 3 luni şi jumătatea - şi adus lângă Dante.

A fost suficient de ghinionist cât să se afle într-o situaţie mai mult decât solicitantă pentru corpul lui mic, şi cât se poate de norocos să depăşească cu bine complicaţiile unei stări hipotermice. Primul hop fiind trecut, Gri a avut, de acum înainte, mai mult timp la dispoziţie şi energie să afle mai multe despre noua lui parteneră, Dante. Astfel, a aflat pe pielea, sau pe blana lui, ce înseamnă să faci cunoştiinţă cu o pisică atât de scrupuloasă precum Dante, care transformase, în cele 9 luni de viaţă ale ei, în principiu, intimitatea propriei linişti.

La început a fost rost de schimburi agresive de mieunături şi lăbuţe iuţi pe după coadă. Însă în cel mai scurt timp judicioasa Dante a lăsat în urmă convingerile obtuze şi l-a primit la rândul ei cu lăbuţele deschise. Au urmat apoi băi delicioase pe blăniţă, zile leneşe de tors împreună, şi nesfârşite alinturi şi dezmierdări pisicoase. În cel mai scurt timp Gri şi-a găsit loc în sufleţelul blănos al prietenei sale blonde, şi nu numai.

Acum, lui Gri i se mai cere să mai sară un hop, pentru a rămâne alături de blânda prietenă şi de cei cărora le este drag, trecând peste o operaţie tristă pentru un ghem blănos de 3 luni, însă necesară pentru a avea voie să trăiască mai departe, frumos şi fără griji.

Deşi nu ştie, Gri are hernie, iar o parte din organele inferioare îi împiedică plămânii să respire, invadând zona toracală. Operaţia va interveni repede odată ce pentru Gri vor exista resursele necesare. O astfel de operaţie descrie o sumă de aproximativ 1000 RON, ce nu poate fi obţinută imediat, deşi speranţa şi dorinţa de a trăi depăşeşte orice astfel de cost. Gri are viaţă în el, iar cei de lângă, găsesc că este corect ca aceasta să fie păstrată. Pentru un rezultat bun este nevoie de o idee mai mult.

Pentru Gri va fi dedicat un cont, astfel încât cei ce îi împărtăşesc sentimentul să-i uşureze viaţa firavă. Deasemenea în semn de recunoştinţă Gri va aduce şi împărţi cu cei a căror apreciere a câştigat-o fiecare moment de bucurie şi etapă de viaţă fericită ce i se cuvine. De va căpăta şansa să-şi continuie povestioara gingaşă va împărţi această experienţă cu toţi cei ce vor dori să-i fie alături.

Până atunci Gri aşteaptă, fără să cunoască, decizia ce-l va lăsa să continue, sau ... nu.

11 comentarii:

  1. Acum aproape 2 ani am gasit pe strada un motanel cu hernie diafragmatica,exact ce are si pisoiul tau.Desi i s-au dat sanse minime de supravietuire,Felix este acum un motan superb,perfect sanatos.Am facut operatia la cabinetul Ortovet,la domnul doctor Gaita.Daca esti din bucuresti,te sfatuiesc sa mergi la dansul neaparat,este un chirurg excelent,care pune multa pasiune in ceea ce face.Nu mai zic ca am platit o suma modica pt o operatie asa compplicata(100 ron).
    Iti urez multa bafta si daca ai nelamuriri sau vrei sa afli mai multe,iti stau la dispozitie.

    RăspundețiȘtergere
  2. multam free;unde este Ortovet si cum dam de medic?

    RăspundețiȘtergere
  3. www.ortovet.ro. Este in zona iancului,langa Pro tv,pe strada Matasari.Dr Gaita este dupa ora 17 la cabinet,neaparat sa vb cu el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa ne tineti la curent cu ce se mai intampla.Eu si Felix(supravietuitorul)va tinem pumnii si asteptam vesti bune.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta da surpriza, ne incercam si noi norocul chiar azi la ora 4.30. Sa ne tineti pumnii; Gri merita.

    RăspundețiȘtergere
  6. bafta multa! tinem pumnii si legatura!

    RăspundețiȘtergere
  7. Totul pare bine. Gri pare să aibă o şansă. Povestea continuă, iar detaliile nu vor înceta să apară.

    RăspundețiȘtergere
  8. tocmai am ajuns la o tastatura si ma bucur sa scriu ca lui gri i s-a dat o sansa. exista o sansa si pentru el. dar cum e este inca prea mic (of Doamne!) interventia chirurgicala nu poate avea inca loc: cartilagii neformate, oase mici, tesuturi si organe insuficient maturizate...eu ma opresc deocamdata aici. daca cineva mai are informatii, cazuistica , etc in legatura cu acesta boala, "hernie diafragmatica" e binevenit aici si i-ar face un matre bine nu numai lui Gri, ci tuturor pisicutzelor cu acesta problema!

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca nu v-ati uitat pe site-ul Ortovet la sectiunea "cazuri":http://ortovet.ro/peter.htm

    RăspundețiȘtergere